To najlepšie z Haute Couture Fashion Weeku F/W 2016 – Chanel

V predchádzajúcich blogových príspevkoch z haute couture fashion weeku ste mohli obdivovať kolekcie módnych domov Fendi, Valentino, Elie Saab, Zuhair Murad a Christian Dior.

Karl Lagerfeld sa tento rok rozhodol, že okrem modeliek by sme mali vidieť aj ženy, ktoré stoja za celou výrobou jednotlivých modelov. A tak dal previesť celý tím z ateliérov do Grand Palais spolu s figurínami, šijacími a rezacími stolmi, látkmi, výšivkami, plátnami a každým odborným nástrojom, ktorý našiel. Celý tím požiadal, aby pokračovali v práci ako obyčajne, kým okolo nich sa prechádzali modelky v jeho návrhoch. Kedysi Coco Chanel pozývala svojich hostí na prehliadky k sebe domov a teraz prišla prehliadka priamo za pozvanými.

Kolekcii dominovali culottes, semišové čižmy a línia širokých ramien na sakách a šatách. Kým modelky predvádzali Lagerfeldove návrhy, okolo nich sa usilovne pracovalo a po prehliadke mohli pozvaní hostia obdivovať šaty v rôznych štádiách dokončenia. Vy si v galérii môžete pozrieť 9 modelov, ktoré sa páčili najviac mne.

zdroj fotografií: http://www.vogue.com/fashion-shows/fall-2016-couture/chanel/slideshow/collection

Vybrali by ste si niektoré z nich? Dajte mi vedieť v komentároch.